Events

Luk Caelens & Stéphane de May

zo 24 nov. 2024
15:30 - 17:30

Experience Klassiek is een serie klassieke optredens in de Kunstkerk. Deze keer een pianotrio met Luk Caelens & Stéphane de May.

Programma

<volgt>

Luk Caelens studeerde aan het Koninklijk Muziekconcervatorium te Gent en behaalde bij Paul Beelaerts het hoger diploma hobo met grote onderscheiding. Nadien volgde hij lessen bij o.a. Heins Holligre, Derek Wickens en Paul Dombrecht.

Als orkestmuzikant was hij o.a. in dienst van De Vlaamse Opera en de Koninklijke Muntschouwburg.

Naast tal van soloconcerten ( Bach, Mozart o.l.v. Paul Dombrecht,…) met kamerorkesten, kamermuziekprogramma’s met o.a. Walter Boeykens, speelde hij heel wat tunes in voor de televisie en langspeelfilms. Hij organiseert o.a. concerten en opnames ( cfr. Anne Cambier /I Justiniani met Purcell songs) en met zijn organisatie produceerde hij de internationaal succeskennende productie ‘The Lighthouse’ van Sir Peter Maxwell Davies met voorstellingen in Antwerpen, Brussel ( De Koninklijke Muntschouwburg), Zeeland-Nazomerfestival, Engeland, enz.

Stéphane De May, een genereuze pianiste, houdt er bovenal van om zijn passie, zijn delicate en doordachte spel, zijn gevoelige persoonlijkheid en zijn scherp gevoel voor contact te delen.

Van 2014 tot 2019 was Stéphane De May de directeur van de Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Luik. Hij heeft 20 jaar lang piano en kamermuziek onderwezen aan de conservatoria van Rotterdam, Leuven en IMEP, in programma’s voor jong talent, bachelor- en masteropleidingen. Momenteel is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium van Mons, het Koninklijk Conservatorium van Luik en Leuven. Hij is ook artistiek directeur van het FestiVal d’Anniviers.

Deur open | 15:30

Aanvang | 16:00

‍‍Tickets

Tickets reserveren kan hieronder, je mag zelf het bedrag bepalen. Je ontvangt een email met de tickets. Neem de e-mail mee als entreebewijs. Uitprinten hoeft niet.

Vergelijkbare evenementen

Concert

Memphis Maniacs – Farewell Tour

vr 4 apr. 2025 21:00
Concert

OPACITY X SANTØS INVITES

za 16 nov. 2024 15:00
Concert

Wild Romance

vr 4 okt. 2024 20:00
Concert

Eclecta

za 21 sep. 2024 23:55
Concert

Extended Dimensions

za 3 aug. 2024 21:00
Concert

Resonant

za 20 jul. 2024 21:00