Events

Luk Caelens & Stéphane de May

zo 24 nov. 2024
15:30 - 17:30

Experience Klassiek is een serie klassieke optredens in de Kunstkerk. Deze keer een pianotrio met Luk Caelens & Stéphane de May.

Programma

<volgt>

Luk Caelens studeerde aan het Koninklijk Muziekconcervatorium te Gent en behaalde bij Paul Beelaerts het hoger diploma hobo met grote onderscheiding. Nadien volgde hij lessen bij o.a. Heins Holligre, Derek Wickens en Paul Dombrecht.

Als orkestmuzikant was hij o.a. in dienst van De Vlaamse Opera en de Koninklijke Muntschouwburg.

Naast tal van soloconcerten ( Bach, Mozart o.l.v. Paul Dombrecht,…) met kamerorkesten, kamermuziekprogramma’s met o.a. Walter Boeykens, speelde hij heel wat tunes in voor de televisie en langspeelfilms. Hij organiseert o.a. concerten en opnames ( cfr. Anne Cambier /I Justiniani met Purcell songs) en met zijn organisatie produceerde hij de internationaal succeskennende productie ‘The Lighthouse’ van Sir Peter Maxwell Davies met voorstellingen in Antwerpen, Brussel ( De Koninklijke Muntschouwburg), Zeeland-Nazomerfestival, Engeland, enz.

Stéphane De May, een genereuze pianiste, houdt er bovenal van om zijn passie, zijn delicate en doordachte spel, zijn gevoelige persoonlijkheid en zijn scherp gevoel voor contact te delen.

Van 2014 tot 2019 was Stéphane De May de directeur van de Muziekafdeling van het Koninklijk Conservatorium van Luik. Hij heeft 20 jaar lang piano en kamermuziek onderwezen aan de conservatoria van Rotterdam, Leuven en IMEP, in programma’s voor jong talent, bachelor- en masteropleidingen. Momenteel is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium van Mons, het Koninklijk Conservatorium van Luik en Leuven. Hij is ook artistiek directeur van het FestiVal d’Anniviers.

Deur open | 15:30

Aanvang | 16:00

‍‍Tickets

Tickets reserveren kan hieronder, je mag zelf het bedrag bepalen. Je ontvangt een email met de tickets. Neem de e-mail mee als entreebewijs. Uitprinten hoeft niet.

Vergelijkbare evenementen

Concert

Phil Brittish Voorjaarsconcert

zo 21 apr. 2024 15:00
Concert

Phil Brittish Voorjaarsconcert

zo 21 apr. 2024 15:00
Concert

Kristal Aoede

za 20 apr. 2024 19:30
Concert
Koningsdag
Overige activiteiten

Jungle Boogie Night / Koningsnacht

vr 26 apr. 2024 22:00
Concert
Voorstelling

The Billy Joel Experience

vr 17 mei 2024 20:00
Concert
Voorstelling

Gouwe Ouwe

di 16 apr. 2024 14:00