Events

Circus Andersom: Aanraaklab

zo 26 mei 2024
14:00 - 16:00

We kunnen onze ogen dicht doen als we niets willen zien. We kunnen ook onze oren, neus en mond afsluiten als we iets niet willen horen, ruiken of proeven. Maar onze huid kunnen we niet uitzetten als we niet willen voelen. De huid is ons grootste, en wellicht ons meest sociale orgaan. Het is van levensbelang om aangeraakt te worden. Want een aanraking, wanneer liefdevol en wenselijk, is niet alleen aangenaam maar ook beter voor onze fysieke en mentale gezondheid. Het vermindert stress, agressie en angst, het doorbreekt eenzaamheid en het werkt helend. 

In het Aanraaklab komen kunst en wetenschap samen en staat het belang van aanraking centraal. Het Aanraaklab is een samenwerking tussen wetenschapper Anouk Keizer en kunstenaar Allard Medema.

De workshop bestaat uit een mini college van Dr. Anouk Keizer, een expert op het gebied van aanraking. Zij is als neurowetenschapper geïnteresseerd in de rol van het lichaam bij psychisch welbevinden. In het mini college legt Anouk Keizer uit wat er zo bijzonder is aan de aanraking tussen twee mensen en welk effect het heeft op onze hersenen en ons gedrag.

Daarna ga je onder leiding van Allard Medema van Circus Andersom fysiek aan de slag met vragen zoals: Hoe geef jij grenzen aan? Hoe kom je uit voor je verlangens? Kun je heel precies zijn in de aanraking die je wenst? Zo ontstaat een fysieke dialoog over wensen en grenzen en over aanraking en intimiteit in de publieke ruimte. 

Het Aanraaklab is op 26 mei van 14:00 tot 16:00.

Deelname aan de workshop kost 2 euro. Tickets zijn te verkrijgen via Tickets|Onderwijsmuseum.

Bij deelname is een geldig toegangsbewijs aan het museum verplicht.

Tip: Met de museumkaart, de Rotterdampas en Dordtpas betaal je geen entreegeld tot het museum! 

Vergelijkbare evenementen

Educatief
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

HOF op zondag

zo 5 mei 2024
Voor kids

LOKS - Four generations of sound

zo 23 jun. 2024 15:00
Voor kids

Aahhh..! Over relaties, diversiteit, seksualiteit en gevoelens in de klas

wo 16 okt. 2024 18:30
Voor kids

Theatervoorstelling: Je wilde toch

wo 8 mei 2024 14:00
Voor kids

Mignon Nusteling: Creatieve Workshop

zo 22 sep. 2024 14:00
Voor kids

Mignon Nusteling: Creatieve Workshop (ochtendworkshop)

zo 22 sep. 2024 11:00