Locaties

Pictura

In 2024 viert Pictura haar 250-jarig bestaan. In dit jubileumjaar 2024 staan veel bijzondere tentoonstellingen en ander moois in de planning. Een aantal culturele partners in de stad haakt aan met eigen evenementen, in samenwerking met Pictura. Meer informatie en exacte data op de respectievelijke sites. Meer actuele info is terug te vinden op de site.

Als podium voor hedendaagse kunst organiseert Pictura acht tentoonstellingen per jaar. Bezoekers krijgen hier de kans om in contact te komen met hedendaagse kunst en de allerlaatste ontwikkelingen in de kunstwereld. Rondom het tentoonstellingsprogramma worden activiteiten georganiseerd zoals: lezingen, concerten en kunstenaarsgesprekken.

Speciaal voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs heeft Pictura een educatieprogramma ontwikkeld waarmee ze bewust leren omgaan met kunst, als persoonlijk expressiemiddel en als cultureel verschijnsel.

Sinds 1901 is het genootschap gevestigd in het monumentale pand ‘Dit is in  Oostenrijck’, oorspronkelijk gebouwd in 1561. De kunstenaars beschikten (en beschikken) er over ateliers en expositieruimten, wat uniek is in Nederland. In de loop der eeuwen zijn honderden kunstenaars lid geweest van Pictura. Een flink aantal kunstenaars genoten ook buiten Dordrecht grote bekendheid, zoals Abraham van Strij, Johannes Cornelis Schotel, Willy Sluijter en Otto Dicke.

Vandaag de dag is Pictura een actieve vereniging met ruim 130 werkende en 100 kunstlievende leden.

Ook leuk voor jou?

Galerieën en expositieruimtes

Tinimini Room

Blekersdijk 36, Dordrecht
Galerieën en expositieruimtes

Kunstkerk

Museumstraat 65, Dordrecht
Educatie
Galerieën en expositieruimtes

Augustijnenhof

Hof 15, Dordrecht
Educatie
Galerieën en expositieruimtes

Regionaal Archief Dordrecht

Hof 6, Dordrecht
Galerieën en expositieruimtes

Galerie Witt

Groenmarkt 125, Dordrecht
Galerieën en expositieruimtes

byBranderhorst.

Voorstraat 199, Dordrecht