Locaties

Huis Van Gijn

Bestel direct tickets

In het fraaie Huis Van Gijn in Dordrecht staat de tijd al ruim een eeuw stil. Het museum is het voormalige woonhuis van Simon van Gijn (1836-1922). Wie door zijn huis dwaalt, waant zich honderd jaar terug in de tijd. Ontdek hoe een werkdag van een dienstmeid eruit zag. Wat stond er op het menu? En hoe dek je een tafel? Een kijkje in het leven van alledag bij een familie op stand rond 1900. Te gast bij Van Gijn; de bewoners lijken elk moment thuis te kunnen komen.

Huis Van Gijn organiseert activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Ontdek het totaalaanbod van rondleidingen, workshops, masterclasses, kinderfeestjes en meer op de website van het museum.

Historie museum
Bankier, en bovenal verzamelaar, Simon van Gijn (1836-1922) liet de stad Dordrecht een monument van formaat na. Hij bepaalde in zijn testament dat na zijn dood het huis voor het publiek moest worden opengesteld. Zijn prachtige huis is nu een museum. In 2001 is het huis, samen met de aangrenzende panden, gerestaureerd en verbouwd. De oorspronkelijke indeling en een groot aantal authentieke interieurs zijn bewaard gebleven, waardoor het nog steeds de oorspronkelijke sfeer ademt. De oude keuken, eetkamer, studeerkamer met bibliotheek, slaapkamer, badkamer en ‘rode salon’; Simon van Gijn komt in alle vertrekken tot leven.

Ook leuk voor jou?

Musea

Dordrechts Museum

Museumstraat 40, Dordrecht
Musea

Nationaal Onderwijsmuseum

Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht
Musea

Museum 1940-1945

Nieuwe Haven 27-28, Dordrecht
Musea

Binnenvaartmuseum

Maasstraat 13, Dordrecht
Musea

Dordts Patriciƫrshuis - Museum aan de Maas

Wolwevershaven 9, Dordrecht
Musea

Hof van Nederland

Hof 6, Dordrecht