Locaties

Nationaal Onderwijsmuseum

 Bestel direct tickets

Telramen, inktpotten, agenda’s en schoolbankjes. Het is allemaal te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum. Bewonder de oude schoolplaten en leesplankjes, schrijf op het schoolbord of ga aan de slag met een griffel en een lei.

In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs en de invloed ervan op jeugdcultuur zien. Bezoek het museum en beleef aan de hand van persoonlijke verhalen en actuele gebeurtenissen de ontwikkeling van onderwijs (geschiedenis) in het heden, verleden en toekomst.

Het Onderwijsmuseum is gehuisvest in het zorgvuldig gerestaureerde gebouw De Holland uit 1939. Ontworpen door de eigenzinnige architect Sybold van Ravesteyn (1889 – 1983). Een bijzonder museumgebouw vlakbij het station.

Het museum beschikt over een gezellig museumcafé. Op het menu staan vooral biologische gerechten en regionale producten. Op warmere dagen kunt u ook op het ruime terras terecht, gelegen in de prachtige museumtuin. Daarnaast kunt u in de museumwinkel terecht voor bijzondere boekjes, ansichtkaarten, kroontjespennen, speelgoed en andere verrassende artikelen.

Bezoek het museum, laat u verwonderen en geniet!

 

Ook leuk voor jou?

Musea

Dordrechts Museum

Museumstraat 40, Dordrecht
Musea

Museum 1940-1945

Nieuwe Haven 27-28, Dordrecht
Musea

Binnenvaartmuseum

Maasstraat 13, Dordrecht
Musea

Dordts Patriciƫrshuis - Museum aan de Maas

Wolwevershaven 9, Dordrecht
Musea

Hof van Nederland

Hof 6, Dordrecht
Musea

Huis Van Gijn

Nieuwe Haven 30, Dordrecht