Cultuurnacht - cultuur in Dordrecht

Koen

Ik ben Koen, een 28 jarige simpele ziel die het leuk vindt om over complexe dingen na te denken.

Als gecertificeerd people pleaser, met een studieachtergrond in sociologie en HR, ben ik dagelijks bezig om alles wat er tussen mensen gebeurt beter te begrijpen en te helpen verbeteren; communicatie, samenwerking en cultuur. Daarnaast ben ik muzikant en producer voor meerdere projecten, zoals de Dordtse bands Peperzout en The Artificial Dance Party.

Daarom voel ik me als kind aan huis bij Popcentrale en Bibelot, heerlijke broedplekken voor muzikale schapenkoppen. Muziek is voor mij een van de lijpste manieren om frustraties, dromen, onzekerheden of gedachten te uiten.

Daarnaast hou ik van apart. Een clubnacht in een bioscoop? Of een festival met optredens in de lift? Count me in! Doe maar gek, we zijn al normaal genoeg. Oh ja, extra punten als het tot in de late uurtjes doorgaat; de nacht is wat mij betreft nog ondergewaardeerd binnen de Dordtse cultuur.

Ik heb daarom nu op de planning staan; De Witt, Popcentrale en Hof van Nederland. De Witt is een plek waar naast blockbusters ook veel arthouse films worden gedraaid en events worden georganiseerd, zoals; dansen in het donker. Popcentrale is binnenkort jarig (hiep hiep x23). Dit vieren ze jaarlijks met tientallen optredens in alle oefenruimtes, hallen en hoekjes met bands uit elk genre. Hof van Nederland heeft een ‘vrije geesten tour’, waar in een mix van geschiedenis en kunst vrijheid in perspectief wordt gezet. Kortom, allemaal aanraders als je fijne plekken in Dordt wil ontdekken en laagdrempelig cultuur wil snuiven.

Koen Brand - Cultuur In Dordrecht

Ontdek meer @cultuurindordrecht