Events

Kunst te Kijk: Straatgalerie Voorstraat West

Voeg toe aan favorieten
za 19 okt. 2024 - zo 10 nov. 2024

Van 19 oktober t/m 10 november kun je op de Voorstraat west een heuse Straatgalerie bewonderen. In meer dan 40 etalages vind je hedendaagse kunst van 40 Dordtse kunstenaars. Het initiatief is een samenwerking tussen ondernemers en bewoners van de Voorstraat west en lokale kunstenaars. We nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen!

De straatgalerie werd spontaan geboren na een bijeenkomst over de toekomst van het achterste deel van de Voorstraat west. Vooral de vraag hoe om te gaan met de mix van bewoning en winkels op dat deel en de uitdagingen die dat met zich meebrengt stond centraal. Hoe kunnen we als bewoners en ondernemers samen de straat aantrekkelijk en interessant houden?

Lokale kunstenaars

Tegelijkertijd hadden Maarten en Anne-Marie van Lokaal De Klik al jaren de wens om iets met lokale kunstenaars te doen. Zij keken jarenlang in een zwart gat toen De Grote Griek leeg kwam te staan. En met zoveel kunstenaars in de omgeving moest daar toch iets op te verzinnen zijn?

Uitdaging

Uit beide plannen ontstond het idee om een straatgalerie te organiseren waarbij we bij bewoners en ondernemers een kunstwerk zouden plaatsen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar we houden wel van een uitdaging. Het idee werd uitgezet bij kunstenaars en ondernemers en de reacties waren super enthousiast. Uiteindelijk hadden we precies 40 ramen/etalages en 40 kunstenaars. Het was nog even stress toen alles gematched moest worden, want wat kan waar en wat absoluut niet. Het is gelukt en het resultaat is een inspirerende straatgalerie met Kunst te Kijk.

Opening

De opening werd afgelopen donderdag gehouden in de kunstgalerie van wijlen Will Ferweda. Een prachtig pand vol schilderijen en beelden, verborgen achter de Voorstraat (zeker een kijkje waard!) Meer dan 60 bewoners, kunstenaars en ondernemers waren van de partij. De hapjes werden verzorgd door drie nieuwkomers in de straat: FoodNerd, restaurant Biryani en Couples Café – en Lokaal De Klik. Vino di Marco zorgde voor de heerlijke wijn.

Een gezellige start van een heel leuk project! Tot en met 10 november kan iedereen komen kijken. Er zullen ook nog wat activiteiten omheen georganiseerd worden, maar die moeten nog verder vorm krijgen.

 

 

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Eddy Greenwood - Let there be light

za 6 sep. 2025 - zo 26 okt. 2025
Expositie

Claudia Kaak - A hidden life

za 1 nov. 2025 - ma 29 dec. 2025
Expositie

Eddy Greenwood - Let there be light

za 6 sep. 2025 - zo 26 okt. 2025
Expositie

Ginny Page - Simple Pleasures

za 5 jul. 2025 - zo 31 aug. 2025
Expositie

Robert Munning - Verstilde momenten

za 1 mrt. 2025 - zo 27 apr. 2025
Expositie

Ellen van Dijk - Zielen in glas

za 2 nov. 2024 - ma 6 jan. 2025