Events

The Substance

Voeg toe aan favorieten
wo 23 okt. 2024
21:15 - 23:37

Deze satire op het vrouwelijke schoonheidsideaal overtreft alles in de overtreffende.

Regie: Coralie Fargeat – Acteurs: o.a. Margaret Qualley, Dennis Quaid, Demi Moore
Lengte: 142 minuten – Taal: Engels
– Ondertiteling: Nederlands

de Volkskrant: “..wellustige dubbelzinnigheid op weg naar een epische smeerboel die met de overtreffende trap geen genoegen neemt.”

Een spraakmakende mix van satire en bodyhorror stelt het schoonheidsideaal van vrouwen aan de kaak. Regisseur Coralie Fargeat is buitengewoon origineel en expressief in haar film over de wanhoopsdaad van de oudere actrice Elisabeth Sparkle om haar acteercarrière overeind te houden.

Ooit was ze een gevierd actrice. Inmiddels is haar carrière al op z’n retour en houdt Elisabeth Sparkle (Demi Moore) haar status en glamour in leven als instructrice in fitnessshow op TV. Maar op haar 50e verjaardag wordt ze ook daarvoor afgedankt. Producent Harvey (Dennis Quaid) wil vers, nieuw vlees: jong en sexy. Elisabeth valt voor de verleiding van een mysterieus goedje “the substance” wat haar belooft een jongere en betere versie van haarzelf te creëren. Dus ‘baart’ze Sue (Margaret Qualley). Er ontstaat een onvoorstelbaar samenspel tussen de beide versies, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.

De “shockfilm” van Cannes won de prijs voor Beste scenario, een minutenlange staande ovatie en lovende kritieken over de comeback van Demi Moore.

Vergelijkbare evenementen

Film

De Biesbosch: Natuur in Beweging

di 19 nov. 2024 19:00
Film

Film in Filmtheater De Witt

di 19 nov. 2024
Film

De Biesbosch: Natuur in Beweging

za 16 nov. 2024 14:00
Film

Film in Filmtheater De Witt

za 16 nov. 2024
Film

De Biesbosch: Natuur in Beweging

di 12 nov. 2024 19:00
Film

Film in Filmtheater De Witt

di 12 nov. 2024