Dordtse Kunstenares Agnes (de streken van Agnes)

Agnes

De favoriete culturele uitjes van

Agnes

Hi! Ik ben Agnes. 32 jaar geleden kwam ik ter wereld in een klein dijkhuisje in Dordrecht en ik ben nooit meer weggeweest uit deze mooie stad.

Jarenlang heb ik in de keuken gewerkt. Koken is mijn eerste liefde, maar door chronische bekkenpijn kon ik dit werk niet meer doen.

Tijdens een periode waarin ik ziek thuis was miste ik de creativiteit van mijn werk en besloot ik op zoek te gaan naar een andere manier om mijn creativiteit te uiten. Ik ontdekte per toeval dat ik heel blij werd van schilderen en dat ik er gevoel voor had. Zo ontstond De streken van Agnes, inmiddels een goedlopend bedrijf vol kleurrijke kunst. Van kok naar kunstenaar, je weet nooit wat het leven voor je in petto heeft.

Drie keer raden wat Nora het leukst vond?

Samen met mijn dochter Nora van vier jaar ging ik deze zomer naar twee musea; als eerste naar Het Hof van Nederland.

Ik was echt onder de indruk van het museum. Het kleurgebruik in de verschillende ruimtes maakt het geheel heel speels. Continu word je uitgedaagd tot zelfreflectie bij de verschillende onderwerpen die ze aansnijden. Het is heel interactief.

Voor kinderen vanaf zes jaar is er een hele leuke speurroute waarbij je de Griffioen moet bevrijden. In de verschillende ruimtes zitten kleine deurtjes verstopt die aanwijzingen bevatten. Voor de allerkleinsten is er in de kelder een enorme ballenbak met een leuke puzzel. Die gaat over de opgravingen die ze hebben gedaan bij het Hof. Drie keer raden wat Nora het leukst vond?

Agnes en Nora bij het Hof van Nederland

Zoveel leuke boeken had ze nog nooit gezien!

Daarna stond het Nationaal Onderwijsmuseum op de planning. Het gebouw is echt prachtig. Het staat er al sinds 1939 en is ontworpen door Sybold van Ravesteyn. Sinds 2012 kun je er naar het Onderwijsmuseum. En geloof me, dit is echt een heel leuk uitje! Er is zoveel te zien en te doen. Zo is er een hele ruimte om te knutselen en spelletjes te spelen en kun je door de onderwijsjaren heen wandelen door middel van allerlei attributen.

Ook is er een leerzame tentoonstelling over je lijf, seksualiteit, gender en consent. Dikke tip voor als je wel het gesprek met je kids hierover aan wilt (blijven) gaan maar soms niet goed weet hoe dat te doen.

Onder in het museum kun je klaslokalen uit verschillende tijden bezoeken en is er voor de kleintjes een leuke letterspeurtocht. Voor de wat grotere kinderen is er de griezelbus. (Mij niet gezien).

Nora vond de boekenhoek met de heerlijke voorleesbank het allerleukste! Zoveel leuke boeken had ze nog nooit gezien.

Agnes en Nora bij het Nationaal Onderwijsmuseum

De uitjes van Agnes en Nora

Bekijk alle locaties
Hof van Nederland

Hof van Nederland

Lezen bij het Nationaal Onderwijsmuseum

Boekjes lezen

Aahhh..! Tentoonstelling Nationaal Onderwijsmuseum

Aahhh..! Tentoonstelling

Lekker een taartje eten bij het Nationaal Onderwijsmuseum

Smullen!

Welkom op de pagina van Agnes, jouw culturele gids in Dordrecht. Agnes deelt haar favoriete culturele tips en aanbevelingen om jou te helpen het beste uit deze prachtige stad te halen. Of je nu op zoek bent naar boeiende tentoonstellingen, leuke kinderactiviteiten, interessante lezingen of unieke evenementen, Agnes weet precies waar je moet zijn.

Laat je inspireren door haar verhalen en ontdek de verborgen parels van Dordrecht. Agnes geeft je een kijkje achter de schermen bij de meest fascinerende culturele locaties en evenementen. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker, met de tips van Agnes mis je geen enkel cultureel hoogtepunt.

Blader door haar aanbevelingen en plan je volgende culturele uitje in Dordrecht. Ontdek de stad door de ogen van een echte cultuurkenner en geniet van de rijke en diverse culturele scene die Dordrecht te bieden heeft. Met Agnes als je gids beleef je Dordrecht op een bijzondere en inspirerende manier.