Events

Workshop Kintsugi

za 2 dec. 2023
14:00 - 16:00

Kintsugi, ook wel bekend als ‘Kintsukuroi’, is een traditionele Japanse kunstvorm die zich richt op het herstellen van gebroken keramiek met een mengsel van lak en poedervormig goud, zilver of platina. Het resultaat is een reparatie die niet alleen de schade maskeert, maar het gebrek juist benadrukt. Het woord ‘Kintsugi’ zelf betekent ‘gouden verbinding’ en illustreert perfect de essentie van de kunst: het herstellen van gebroken objecten op een manier die hun geschiedenis en kwetsbaarheid viert.

De filosofie van Kintsugi gaat verder dan alleen fysieke reparaties. Het symboliseert het idee van veerkracht, acceptatie en schoonheid in gebrokenheid. In plaats van het verbergen van fouten of breuken, omarmt Kintsugi ze en benadrukt ze met kostbaar metaal. Deze benadering vertelt een krachtig verhaal: dat breuken en littekens een integraal onderdeel zijn van ons levensverhaal en dat ze ons uniek maken.

De gouden lijnen die ontstaan door het toepassen van Kintsugi worden vaak gezien als littekens die zijn omgevormd tot iets moois en waardevols. Dit concept kan worden toegepast op ons eigen leven. We hebben allemaal uitdagingen, tegenslagen en moeilijke periodes meegemaakt. Door deel te nemen aan de kunst van Kintsugi, kunnen we leren dat onze littekens geen tekenen van zwakte zijn, maar eerder getuigenissen van onze veerkracht en groei.

Wil je de betekenis van Kintsugi zelf ervaren? Overweeg dan om deel te nemen aan deze Kintsugi workshop. Tijdens deze workshop zul je de techniek van Kintsugi leren, en ervaren hoe het is om de ‘perfecte imperfectie’ te maken.

Aanmelden kan via: https://mijnmoment-dordrecht.nl/agenda/

Deelname kost € 50,00 en is inclusief doe-het-zelf-pakket voor thuis.

Organisatie: Mijn Moment

Vergelijkbare evenementen

Workshop

Workshop Kintsugi

zo 17 dec. 2023 14:00
Workshop

Workshop Kintsugi

za 16 dec. 2023 14:00
Workshop

Workshop Kintsugi

zo 10 dec. 2023 14:00
Workshop

Workshop Kintsugi

zo 3 dec. 2023 14:00
Workshop

Flamencoworkshop

za 9 mrt. 2024 14:00
Workshop

Flamencoworkshop

za 20 apr. 2024 14:00