Events

Willem-Jan van Baalen: Naar zee

za 2 sep. 2023 - zo 31 dec. 2023

Realistische zeegezichten in acrylverf van Willem-Jan van Baalen.

Willem-Jan van Baalen: “Mijn schilderijen gaan over stapelwolken, de zee en het zonlicht. De kolkende branding en het zoemen van de wind in je oren, het schuim dat over het strand waait en de verkoelende bries op een zonovergoten dag. Als ik schilder, denk ik aan een zeemeeuw die roept in de lucht en het moment voordat je een duik in de zee neemt. Ik voel mij verbonden met de eeuwenoude Nederlandse traditie van het schilderen van de zeeën en de lucht. Ik verzamel en bedenk zoveel mogelijk schildertrucs en effecten om de illusie van ruimte en licht zo overtuigend mogelijk te maken. De kijker moet in het beeld kunnen lopen of duiken.
Mijn keuze voor acrylverf komt voort uit de sneldrogende eigenschappen. Ik kan snel laag over laag werken. Voor de lucht gebruik ik langzaam drogende acrylverf om de vloeiende overgangen te maken.

De zee zorgt door haar eenvoud voor rust, maar is tegelijkertijd een bron van eindeloze variatie en detail. De zee is een steeds veranderende constante. In mijn schilderijen probeer ik voor de kijker een rustpunt te creëren in het vaak hectische leven dat we leiden. Een venster op een realiteit die er altijd is, maar niet altijd zichtbaar omdat we het te druk hebben met ons dagelijks leven. In zekere zin gebruik ik het als een meditatiepunt”.

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Knutsel je eigen nieuwjaarsbal

vr 5 jan. 2024
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Belle Barbé: Ouderbijeenkomst seksuele opvoeding 0-12

do 14 mrt. 2024 09:30
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Aseksualiteit: wat is het, wat is het niet?

za 6 apr. 2024 14:00
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Seksuologen met Twee: Seksueel plezier

zo 3 mrt. 2024 14:00
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Belle Barbé: Ouderbijeenkomst seksuele opvoeding 12-18

do 8 feb. 2024 19:00
Expositie

Peutertour

do 6 jun. 2024 11:00