Events

Supersister

za 1 jun. 2024
20:00

SUPERSISTER, nu al geruime tijd in de ‘supertrio bezetting’ met Rinus Gerritsen, Leon Klaasse en Robert Jan Stips heeft niet stilgezeten….
Naast het magische concert in samenwerking met het Residentie Orkest in het Haagse Amare begin dit jaar is ook gewerkt aan nieuw materiaal

Na een succesvolle clubtour afgelopen najaar kon het niet anders dan het een vervolg geven. Grijp je kans om de heren dit voorjaar nog in enkele steden te zien!

Van Haagse schooljongens tot psychedelische rocksterren. De Haagse band Supersister schreef al vanaf 1968 muziekgeschiedenis in de residentie. Denk aan progressieve pop, jazzinvloeden, swingende loopjes en zo nu en dan een grappige Zappa-twist. Vanavond brengen we samen met de huidige line-up van deze legendarische band ( Robert Jan Stips – keyboards /zang, Rinus Gerritsen – bas en Leon Klaasse – drums/zang ) Nederlandse Woodstock-sferen terug in Bibelot.

Zei je Den Haag, dan zei je underground. Vijftig jaar geleden besloot een aantal leerlingen van het Grotius Lyceum om zich onder te dompelen in de experimentele schwung die er in de lucht hing. De brede ontwikkeling van Supersister, die je niet zomaar op Spotify weet te vinden, is daarmee onlosmakelijk verbonden aan de ontwikkeling van Den Haag als muziekstad. De groep speelde dan ook als één van de eerste in het in 1972 vers opgerichte Paard van Troje. Later werkte muzikaal leider Robert Jan Stips ook samen met oa Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en natuurlijk NITS.

Vergelijkbare evenementen

Concert

Phil Brittish Voorjaarsconcert

zo 21 apr. 2024 15:00
Concert

Phil Brittish Voorjaarsconcert

zo 21 apr. 2024 15:00
Concert

Kristal Aoede

za 20 apr. 2024 19:30
Concert
Koningsdag
Overige activiteiten

Jungle Boogie Night / Koningsnacht

vr 26 apr. 2024 22:00
Concert
Voorstelling

The Billy Joel Experience

vr 17 mei 2024 20:00
Concert
Voorstelling

Gouwe Ouwe

di 16 apr. 2024 14:00