Events

Openingsconcert: In your hands

vr 21 jun. 2024
20:15 - 21:45

Het Bachfestival Dordrecht opent met een ode aan 300 jaar Johannes-Passion. B’Rock Orchestra & Vocal Consort, onder leiding van gitarist/componist Kalle Kalima, brengen een unieke kamerversie van het werk met slechts vier zangers, strijkers, fluit, vintage synthesizer en elektrische gitaar. De essenties van de geselecteerde aria’s en refreinen worden ondertussen gevisualiseerd in een emotionele taal van beweging, spanning en bevrijding, door vier acrobaten van artist in residence Tall Tales Company. Een unieke muzikale en visuele vertaling. Beleef het werk zoals je nog niet eerder gedaan hebt, het is Bach op het scherpst van de snede en op ongelooflijke hoogte!

B’Rock neemt in deze versie de Johannes-Passion onder de loep. Misschien gaat Bachs onsterfelijke zetting van Jezus’ laatste dagen in wezen… over ons. Hoewel de muziek en de tekst al eeuwen oud zijn, nodigen ze uit om na te denken over de keuzes die wij in ons eigen leven maken. Hoe nemen we verantwoordelijkheid, hoe zien we onze angsten onder ogen, hoe gaan we om met verlies en hoe dromen we over een toekomst, welke toekomst dan ook?

Bach blijft Bach, onherroepelijk, maar door zijn muziek te vertalen naar een ongekende klankwereld vinden we er een nieuwe, onvermoede kracht. Kalima brengt zijn ruime ervaring als subtiel arrangeur mee, zoals we die onder meer kennen van zijn Purcell bewerking Dido and Aeneas, Remembered (2021), en bouwt verder op de jarenlange samenwerking met B’Rock. Het Rotterdamse gezelschap Tall Tales Company is gespecialiseerd in voorstellingen op het snijvlak van hedendaags circus en fysiek theater. Na acrobatische bewerkingen van onder meer A Clockwork Orange en de korte performance die ze maakten voor de afgelopen editie van Bachfestival Dordrecht gaan ze nu de uitdaging aan om de Johannes-Passion te visualiseren.

Prijs: € 37,50

Vergelijkbare evenementen

Bachfestival
Concert

Johannes-Passion – Arvo Pärt

za 29 jun. 2024 19:30
Bachfestival

Bachhap XL: Speeddates

za 29 jun. 2024 17:15
Bachfestival
Voorstelling

Square Two

za 29 jun. 2024 16:00
Bachfestival
Concert

Bach Reimagined: improvisatie dialogen

za 29 jun. 2024 15:30
Bachfestival
Voorstelling

Square Two

za 29 jun. 2024 14:00
Bachfestival
Voorstelling

Square Two

za 29 jun. 2024 12:00