Events

'Ontmoeting in Augustus' met Ben Koks

di 30 apr. 2024
20:15 - 21:15

Ben Koks Vogels wijzen ons de weg naar de landbouw van de toekomst Ben Koks, ornitholoog en natuurbeschermer, is dé kiekendievenkenner van ons land en ver daarbuiten. Al zijn hele leven doet hij onderzoek naar akkervogels, maar sinds hij in 1990 tussen de weidse graanvelden rond de Dollard een paartje grauwe kiekendieven ontdekte, was hij verkocht: als het waar was dat deze roofvogel, die ooit veelvuldig voorkwam in Nederlandse heide- en duingebieden, zich kon settelen op de akkers van Groningen, dan was er hoop voor de toekomst.

Maar dan moest wel iemand de boeren en de overheden en de natuurbeschermers bij elkaar brengen om deze ontwikkeling te steunen. En zo werd Koks niet alleen onderzoeker, maar ook advocaat van de kiekendieven: ‘Door de ogen van ‘mijn’ vogels probeer ik de wereld van landbouw en natuur te snappen. Het is een rare wereld, waarbij uiteenlopende opvattingen over de richting die onze voedselproductie op zou moeten gaan elkaar vaker dwars zitten dan ondersteunen. Ik geloof sterk dat we door de ogen van vogels als veldleeuwerik, grauwe gors en kiekendieven veel kunnen opsteken.’

Schrijver en presentator Ernest van der Kwast is gespreksleider
tijdens de Ontmoetingen dit voorjaar. Hij staat bekend om zijn
brede interesse, brengt graag lichtheid in complexe discussies en
houdt van geestdriftige gesprekken. 

Toegang: €17,50 (incl. drankje) Locatie: watertoren van Villa Augustus.

Meer informatie en kaartjes: www.villa-augustus.nl/programma. Neem uw kaartje geprint mee of als download op uw smartphone.

Er zijn dit voorjaar nog twee Ontmoetingen in Villa Augustus:

Dinsdag 14 mei, Edward van de Vendel & Florian Myjer – Over schrijven en acteren, hoe persoonlijk juist universeel kan worden. Edward van de Vendel schrijft voor kinderen en jongeren. Met acteur en theatermaker Florian Myjer, verbonden aan Theatergroep De Warme Winkel, deelt hij zijn liefde voor literatuur en schrijven. Beiden ontvingen gerenommeerde prijzen als Gouden Griffel en Gouden Kalf, en lovende recensies in hun vakgebied.

Dinsdag 28 mei, Sander Donkers & Gilles van der Loo- Geestverwanten over schrijven en de euforie van een drankgelag. Schrijvers en columnisten Sander Donkers en Gilles van der Loo hebben gespreksstof in overvloed: hun boeken, eten, koken, interviewen, muziek, vriendschap en een vergelijkbare blik op het bestaan.

Vergelijkbare evenementen

Lezing
Voorstelling

Vrijheidscollege

do 25 apr. 2024 20:00
Lezing

Voorleesdiner bij Rebel Rebel

do 16 mei 2024 18:30
Lezing

Voorlees High Tea bij Loki's Room

vr 19 apr. 2024 15:00
Lezing

Kunstbeschouwingen

zo 16 jun. 2024 12:00
Lezing

Kunstbeschouwingen

wo 22 mei 2024 15:00
Lezing

Vinosofisch Café

vr 19 apr. 2024 17:30