Events

Kunstmin | Fuse – Mikrokosmos

do 7 dec. 2023
20:00

Fuse heeft dat geheimzinnige ‘meer‘

Stap in de de unieke muzikale & audiovisuele wereld van virtuoos zestal

Edison-winnaar Fuse neemt je mee naar hun bijzondere muzikale wereld in ‘Mikrokosmos‘, een samenwerking met twaalf (inter)nationale componisten en songwriters. Twaalf spectaculaire, grensverleggende en hartverwarmende composities nemen je mee op een droomvlucht langs twaalf fases uit een levenscyclus; van de big bang tot de laatste zucht.

Uitgevoerd door het virtuoze zestal (strijkkwartet, contrabas, drums en samples) in een uniek podiumontwerp van grafisch kunstenaar Frouke ten Velden (My Baby, Henny Vrienten) is ‘Mikrokosmos‘ een audiovisuele ervaring. Met muziek op het lijf van Fuse geschreven door onder meer Bryce Dessner (The National), Gabriel Kahane, Miho Hazama, Joey Roukens, Thomas Beijer, Nathalie Joachim, Kinan Azmeh en Julia Philippens.

‘Fuse heeft dat geheimzinnige “meer” dat je niet kunt zien, maar waar ze aan raken als ze muziek maken, zodat ze samen één geheel worden’. Met deze uitspraak geeft de NRC een treffende omschrijving van de Amsterdamse huisband van Podium Witteman, het populaire muziekprogramma dat tien jaar lang werd uitgezonden op zondagmiddag en dat inmiddels is opgevolgd door Podium Klassiek. 

Mede dankzij de ongebruikelijke bezetting van strijkkwartet met contrabas en percussie creëert het zestal een ongekende muzikale wereld. Een wereld waarin je sporen vindt van klassieke muziek, jazz, volksmuziek, minimal music en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken.

Gratis te bezoeken met de Kunstmin Pas.

Vergelijkbare evenementen

Theatervoorstellingen

Kunstmin | Piaf - Suzan Seegers, Thomas Cammaert e.a.

do 4 jan. 2024 20:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora – De Notenkraker

vr 29 dec. 2023 20:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Fien & Teun de Musical – Bonte avond op de boerderij (vanaf 2 jaar)

za 23 dec. 2023 16:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Fien & Teun de Musical – Bonte avond op de boerderij (vanaf 2 jaar)

za 23 dec. 2023 13:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Yentl en de Boer – Modderkruipers

vr 22 dec. 2023 20:00
Theatervoorstellingen

Kunstmin | Van de makers van Stefano Keizers – Bossen

do 21 dec. 2023 20:00