Events

La Chimera

wo 29 mei 2024
16:30 - 18:40

Een filmische reis van een dolende ziel door het Italië van de jaren ’80 en de Etruskische onderwereld.

Regie: Alice Rorhwacher (o.a. LeMeraviglie, Lazzaro Felice) – Acteurs: o.a. Josh O’Connor, Isabella Rossellini, Alba Rohrwacher
Lengte: 130 minuten – Taal: Italiaans, Engels
– Ondertiteling: Nederlands

Trouw: “..een film die het leven omarmt, vrolijk, wild en kleurrijk, met een slot dat trot tranen roert .. pure filmmagie”

Jaren ’80, Riparbella aan de Tyrreense zee. Iedereen heeft zijn eigen Chimera, een droom of hersenschim die ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. De grafrovers van de Tombaroli-bende jagen op gemakkelijke rijkdom door Etruskische relikwieën op te graven en te verhandelen. Ze dromen van rijkdom en een comfortabel bestaan. De Brit Arthur (Josh o’ Connor) sluit zich bij hen aan en probeert zo de leegte op te vullen die hij voelt sinds hij zijn grote liefde Beniamina verloor. Hun werkterrein verbindt hen met de onderwereld vol dode zielen waaraan mysteries en sagen kleven. In een avontuurlijke reis tussen de levenden en de dode zielen en tussen feesten en eenzaamheid, blijkt het lot van alle zoekenden naar de Chimera mooi met elkaar verweven.

Alice Rorhwacher filmt luidruchtige levenslust en doordrenkt liefdesverdriet temidden van een besef dat Italie een rijke beschaving had. De Italiaanse landschappen en mysterieuze locaties geven daar een treffend decor aan. En haar film bevat prachtige verwijzingen naar allerlei stromingen en grote regisseurs uit de rijke Italiaanse filmgeschiedenis.

 

 

 

 

Vergelijkbare evenementen

Film

Hit Man

wo 5 jun. 2024 21:15
Film

Furiosa, A Mad Max Saga

wo 5 jun. 2024 20:45
Film

The Royal Hotel

wo 5 jun. 2024 20:30
Film

The Dead Don't Hurt

wo 5 jun. 2024 18:50
Film

Cinefiliaal: Ezra

wo 5 jun. 2024 18:45
Film

Maria Montessori

wo 5 jun. 2024 18:30