Events

FC: C'e Ancora Domani

ma 4 mrt. 2024
19:19

Onze FilmClub en de Dordtse afdeling van de culturele vereniging Dante Alighieri bundelen hun enthousiasme voor de Italiaanse cinema.

Regie: Paola Cortelessi – Acteurs: o.a. Valerio Mastandrea, Vinicio Marchioni, Giorgio Colangeli
Lengte: minuten – Taal: Italiaans
– Ondertiteling: Nederlands

L’ochio del cineasta: “Zeer geslaagd en met een effectieve boodschap” –

Het is 1946 in Rome. De stad leeft tegelijkertijd  in de vrolijke roes van de bevrijding en het verdriet over de ellende van de afgelopen oorlogsjaren. In een souterrain woning in een typisch Romeins hofje wonen Delia (Valerio Mastandrea) en Ivano (Vinicio Marchioni), samen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader. Delia is de traditionele huisvrouw, moeder en verzorger van haar manipulerende schoonvader. Ze knoopt alle eindjes aan elkaar. Ivano werkt hard om wat geld thuis te brengen, maar is minachtend en soms hardhandig voor Delia. Hij is de marionet van zijn vader. Het is lente en de familie is opgewonden over de verloving van dochter Marcella met een jongen uit de middenklasse. Delia ziet Marcella’s kans om haar bestaan te ontlopen. Alles verandert echter wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt, die in haar de moed wakker maakt om een beter leven te zoeken. En niet alleen voor zichzelf…

Regisseur Paola Cortelessi interviewde vele moeders en grootmoeders als basis voor haar scenario. De film is stijlvol gedraaid in zwart-wit en met referenties aan de Italiaanse Neo-Realisme cinema uit de jaren ’50. Het werd een verrassende filmhit in Italië.

De film wordt ingeleid en na afloop is er een nagesprek waarin bezoekers hun kijkervaringen kunnen delen. 

Vooraf serveert de Stadsbrasserie een Italiaanse maaltijd + koffie voor € 21,50. We maken een gezellige Italiaanse familietafel. Eet je mee? Kies dan voor het Combiticket Film + Menu à € 31,50.
 

 

 

Vergelijkbare evenementen

Film

Film in Filmtheater De Witt

di 19 mrt. 2024
Film

Alreadymade

di 19 mrt. 2024 19:19
Film

FoV: Les Polluants Eternels

vr 22 mrt. 2024 19:19
Film

The Promised Land

wo 6 mrt. 2024 20:20
Film

Poor Things

wo 6 mrt. 2024 20:20
Film

Bob Marley: One Love

wo 6 mrt. 2024 18:18