Events

Expositie van Bryan Daane, Nout Schepman in samenwerking met Street Artist Joshua

do 29 jun. 2023 - za 31 aug. 2024

Op zaterdag 29 juni vanaf 15.00 uur is een nieuwe expositie bij Galerie Via Lumina, Voorstraat 152 te bewonderen. De expositie bestaat uit bijzondere schilderijen van Bryan Daane, Nout Schepman in samenwerking met Street Artist Joshua. Iedereen is welkom om bij de opening aanwezig te zijn. De expositie loopt tot en met zaterdag 31 augustus.

Bryan Daane is een flamboyante Dordtse kunstenaar van 35 jaar. Hij maakt abstracte, alternatieve, symbolische kunst met veel kleur. Zijn werk van transparante luchten zijn bijzonder. Hij maakt  vanaf zijn 18’ jaar kunst, de laatste jaren onder zijn kunstenaarsnaam Fewdge. Zijn grote inspiratiebron is Vincent van Gogh. Het motto van Bryan is: “kunst maken is een reis door je fantasie”. De expositie bij Via Lumina is de eerste keer dat Bryan naar buiten treedt: het is zijn eerste expositie.

Nout Schepman volgde de schildersopleiding tot gezel aan het Nimeto in Utrecht. Na het behalen van zijn diploma volgde hij drie jaar les in restauratietechnieken. In 2002 krijgt hij zijn eerste teken- en schilderlessen van de Russische kunstenaar Gregory Kohelet. In het studiejaar 2006/2007 werd hij aangenomen als student aan de Nieuwe Akademie in Utrecht en volgde drie jaar lang lessen aan de zaterdagacademie. Nout werkt drie dagen in de week in het atelier ‘Het Tolhuis’ in Gorinchem. Zijn werk is te typeren als ‘Poëtisch Realisme’. Het is kleurrijk en beeldend vormgegeven. Nout heeft al verschillende malen geëxposeerd bij Vialumina. Dit keer in samenwerking met Street Artist Joshua.

Street Artist Joshua geboren en getogen in een stadje in de omgeving van de Vijfheerenlanden, ging van jongs af aan naar Amsterdam om zijn vader te bezoeken en naar de Achterhoek voor zijn moeder. Door het vele reizen met de trein kwam hij veel variaties van letters “graffiti” tegen. Dit wekte zijn interesse in de letterkunst. “Hoe kan ik met zo min mogelijk materiaal zo groot mogelijk mijn naam schrijven, dat was mijn doel.” Na de middelbare school heeft hij de opleiding DTP (DeskTopPublishing) gevolgd op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Hierna is hij naar het Media College in Amsterdam gegaan en kon eindelijk de opleiding Grafisch Vormgeven volgen. Nadat Joshua zijn diploma had behaald, heeft hij diverse banen gehad met als kers op de taart: kledingontwerper bij de duurste winkel in de PC Hoofdstraat. Helaas braken de lange dagen en afstand op. Voornamelijk ook omdat hij net voor de eerste keer vader was geworden. “Nu ben ik vader van drie prachtige dochters en probeer ik op deze manier de weg terug te vinden van het maken van mooie dingen waar mensen van kunnen genieten.”

Outsider Art
Via Lumina geeft kunstenaars, die buiten de reguliere kunstwereld staan, de mogelijkheid om hun werk te exposeren. Kunst verbindt en brengt vriendschappen tot stand. De kunstwerken zijn te koop in de galerie iedere zaterdag en de eerste zondag van de maand (tijdens Kunstrondje Dordt) tussen 13.00 -17.00 uur, maar ook dagelijks in de webshop www.vialumina.nl

De expositie is iedere zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezoeken en de eerste zondag van de maand tijdens Kunstrondje Dordt van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Bezichtiging expo Crossroads

vr 5 jul. 2024 - za 31 aug. 2024
Expositie

Anja de Jong - fotografie

za 31 aug. 2024 - ma 14 okt. 2024
Expositie

Art of Living

vr 21 jun. 2024 - za 24 aug. 2024
Expositie

Tekenen of getekend Worden

za 22 jun. 2024 - zo 14 jul. 2024
Expositie

Kunst voor de Kost

za 20 apr. 2024 - zo 8 sep. 2024
Expositie

Zwart op wit

za 5 okt. 2024 - zo 12 jan. 2025