Events

Cultuur op de Hoek

za 1 jun. 2024
11:00 - 17:00

Op zaterdag 1 juni is er weer Festival Cultuur op de Hoek in Dordrecht. Dordtse amateur kunstverenigingen krijgen die dag een podium in de (binnen)stad. Er zijn optredens, workshops, en een expositie. Een mooie manier om kennis te maken met de vele verenigingen die Dordt rijk is. Dit cultuurfestival is gratis toegankelijk voor iedereen. Bekende en nieuwe namen staan tussen 11.00-17.00 uur op de drie podia in de binnenstad en op het podium van de Kunstkerk en de Trinitatiskapel.

Geniet op één van de terrassen op het Scheffersplein van: Timbres Divers, Concertband Prins Willem van Oranje, Phil Young/ PhilKidzz, Machar, JD’s Bigband en De Donuts. Op de Visbrug staan het Dordrechts Philharmonisch Orkest, Drechtstad Muziekvereniging, de Orchest Vereeniging, Jong Jubal en Spotlight Orchestra geprogrammeerd.

De Drumfanfare KNA, Jong Jubal Drum & Bugle Corps, Werelddansdansvereniging Machar en DansOrkestDordrecht zijn te horen en te zien op het Vrieseplein. Bij de Kunstkerk staan Theatervereniging Inter Amicos, Merwe’s Oratorium vereniging, Soulshine en VHA Mass Choir en Gemengd koor Orpheus Ensemble.

In de Trinitatiskerk staan vijf koren: Vocal Group Courage, Vocal Group Diff’rent Voices, Vocal Group Route Sixteen, Vrouwenkoor La Confiance en Toonkunstkoor. De dansers van Machar nodigen iedereen uit om mee te doen, dus trek makkelijke schoenen aan!

Expositie, informatie en Multi Painting

De Dordtse Amateurfotografen (DAF) hebben een expositie ingericht in de Blauwe Kamer van de Stadsbibliotheek (Groenmarkt 153). Doe je mee met de workshop ‘fotograferen met je mobiel’? De leden en docenten van Schilder- en Tekenvereniging Studio 76 gaan samen met voorbijgangers een paar mooie grote schilderijen maken in de Vriesestraat (hoek Lenghengang). Iedereen kan een kwast pakken en meedoen aan deze Multi Painting activiteit.

Het complete, actuele programma en meer informatie over de deelnemers en de Open Huizen is te vinden op www.cultuuropdehoek.nl. Houd deze website goed in de gaten voor de actuele programmering. Cultuur op de Hoek wordt georganiseerd door ToBe in opdracht van de Gemeente Dordrecht.

Vergelijkbare evenementen

Concert
Festival

Wantijlive

vr 7 jun. 2024 16:30
Concert
Festival

Wantijpop

za 8 jun. 2024 13:00
Concert
Festival

Bachfestival Dordrecht 2024

vr 21 jun. 2024 - za 29 jun. 2024
Festival

Dordtse Cultuurnacht

za 12 okt. 2024 18:00
Expositie
Festival

Viering 250e verjaardag Pictura

di 1 okt. 2024 13:00
Festival

Open Monumentendagen Dordrecht

za 14 sep. 2024 - zo 15 sep. 2024