Events

Bachfestival Dordrecht 2024

vr 21 jun. 2024 - za 29 jun. 2024

Bachfestival Dordrecht staat garant voor bijzondere en verrassende ervaringen met de muziek van Johann Sebastian Bach als middelpunt. Negen dagen lang staat Dordrecht in het teken van de muziek van Bach, nieuwe composities, multidisciplinaire voorstellingen en interessante cross-overs. Stap uit je comfortzone en beleef de bruisende kracht van contrast!

Deze editie vormen De Witt en de Kunstkerk het uisende festivalhart. Beiden zijn gelegen in het historische Hofkwartier. Tijdens het festival vinden hier diverse activiteiten plaats. Je kunt hier genieten van (gratis) concerten, live registraties van Bach uitvoeringen en een heerlijke Bachhap. Bij ons informatiepunt in De Witt kun je kaarten kopen en terecht met al je vragen rondom het festival.

Bachhap
Je bezoek combineren met een lunch of diner? In stadsbrasserie De Witt geniet je voordelig van een heerlijke Bachhap. Lunch met een broodje van de kaart en de soep van de dag voor slechts € 13,50. Of geniet van een heerlijk diner voor slechts € 21,50. Het is fijn als je vooraf alvast reserveert via dewittdordrecht.nl.

Lunchbreak met Bach
Bij de Lunchbreak met Bach zie je in de Filmlounge van De Witt bijzondere filmregistraties van beroemde Bachconcerten, door vermaarde dirigenten en orkesten. De duur van de registaties zijn wisselend van 70 tot 95 minuten. De Lunchbreaks met Bach vinden plaats van 22 t/m 25 juni. Kijk en luister voor maar € 8,00 inclusief koffie of thee. Bestel je er een luncharrangement bij, dan betaal je € 16,00.

Bachcafé
De eerste drie en de laatste drie dagen van het festival sluiten we de dag af met een Bachcafé: een avond nagenieten en -praten met medebezoekers, artiesten
en medewerkers. De Bachcafés zijn gratis toegankelijk. We verrassen je met Dordts talent, zoals LANDSCHAP van Bart Kuntz en de klassieke muziek-DJ Bacterie. Kijk voor de data en tijden van de Bachcafés in het programmaoverzicht.

Lunchconcerten
Van dinsdag 25 t/m vrijdag 28 juni vinden er gratis te bezoeken lunchconcerten plaats bij de Kunstkerk. Tijdens de lunchconcerten geniet je van optredens van opkomende artiesten. Kijk voor meer informatie over lunchconcerten in het programmaoverzicht.

Expositie ART OF LIVING
Gedurende het festival is in de Kunstkerk de expositie ART OF LIVING te zien. In deze expositie verkennen kunstenaars de grens tussen kunst en commercie. Kunstenaars WINKE, Claudy Jongstra, Joe Mwakiremba, Diana Schrerer, Olav van Enkhuizen en Jikke de Winter, komen samen op voor één belang; dat van toepasbaarheid van de kunst op sociale kwesties. Hierbij staat duurzaamheid en langdurigheid centraal en is gerecycled materiaal gebruikt als leidraad voor de opbouw van alle kunstwerken. Op deze manier wordt iets negatiefs, afval, omgezet naar iets wonderbaars. De omstandigheden waarin we leven, vormen de basis voor onze ontwikkeling en identiteit.

Vergelijkbare evenementen

Concert

ToBe MuziekFestival

za 22 jun. 2024 10:00
Concert

ToBe MuziekFestival – DJE ZomerConcert

vr 21 jun. 2024 19:00
Concert

Fluister: Ben Bertrand + Midori Hirano

zo 9 jun. 2024 15:00
Concert
Lezing

MAAT Saxophone Quartet

zo 20 okt. 2024 16:00
Concert
Lezing

ADAM Quartet

zo 22 sep. 2024 16:00
Concert

DJS Danst!

za 29 jun. 2024 21:00