Events

A room with a view

zo 25 jun. 2023 - zo 14 jan. 2024

Bruno Baietto, Teresa Fernández-Pello, Clara Schweers, Ceola Kunsthal Behrens, Alex Werth en Te-Yen Hsu combineren in deze vernieuwende tentoonstelling hun eigen werk met voorwerpen die ze kozen uit de rijke collecties van het museum. Van schilderijen en archeologische vondsten tot zilver, glas, een speelautomaat en een kamer uit een poppenhuis. Met de combinatie van oud en nieuw scheppen ze een bijzondere wereld waarin ze hun visie op thema’s uit het dagelijks leven delen. Welke waarde kennen we toe aan de voorwerpen die we dagelijks gebruiken? Hoe duurzaam en hoe ‘maakbaar’ is onze alledaagse omgeving? Hoe behouden we wat we belangrijk vinden?

De verrassende installaties van het ontwerperscollectief zetten je aan het denken. Maar dat niet alleen: deze tentoonstelling nodigt je vooral uit te kijken, te luisteren en te doen. Ook kun je elke week op verschillende dagen met de ontwerpers in gesprek gaan of deelnemen aan een workshop.

Kinderen worden in deze tentoonstelling uitgedaagd zoveel mogelijk dingen te zien en te doen: dit kan bijvoorbeeld met het Doe-blad, dat vol staat met leuke opdrachten die ze in de tentoonstelling kunnen doen.

Kan jij bijvoorbeeld alle nieuwe kunstwerken van de zes jonge ontwerpers vinden? Zie jij welke werken er uit de collectie van het museum komen? En heb jij wel eens gehoord van het spelletje ‘bikkelen’?

Ook hangen en staan er verschillende telefoons die opgenomen mogen worden. Aan de andere kant van de lijn hoor je een van de zes ontwerpers. Zij stellen ieder een vraag. Weet je het antwoord op de vraag? Dan kan je deze invullen op het Doe-blad. Natuurlijk kun je dit ook samen met een (groot)ouder, vriend of vriendin doen.

Naast telefoons om op te nemen, vragen om te beantwoorden en spelletjes om te spelen kan je ook nog zelf een kunstwerk maken. Zo kan je altijd tekenen en op woensdag-, zaterdag-, en zondagmiddag meedoen met een workshop van een van de ontwerpers.

Meer informatie over de verschillende workshops kun je t.z.t. vinden op de website van het museum.

Vergelijkbare evenementen

Expositie

Colorfull Gestures Revisited

wo 6 dec. 2023 - ma 11 dec. 2023
Expositie

De Scheffer

zo 31 mrt. 2024 - do 31 aug. 2023
Expositie

Gebroeders Van Strij

za 17 feb. 2024 - zo 1 sep. 2024
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Workshop Maskerspel

wo 3 jan. 2024 14:30
Expositie
Overige activiteiten
Voor kids

Kerstvakantie activiteiten

di 26 dec. 2023 - zo 7 jan. 2024
Expositie

Art After Dark

vr 9 feb. 2024 11:00