Hof van Nederland

25 en 26 juni openingsweekend met vrij entree

Museum over onze vrijheden vroeger en nu

In Hof van Nederland beleef je hoe we in Nederland omgaan met onze vrijheden, vroeger en nu, verteld vanuit verschillende perspectieven. Aan de hand van belangrijke historische gebeurtenissen kom je meer te weten over onze vrijheden en word je uitgedaagd om naar het heden te kijken en beter inzicht te krijgen in wat vrijheid voor jou betekent.

Hof van Nederland is voor iedereen

Of je nu van historie houdt of interesse hebt in maatschappelijke thema┬┤s zoals vrijheid en verdraagzaamheid. Laat je verrassen en inspireren, er is van alles te zien en doen. Aan het museum verbonden ‘Vrije Geesten’ Astrid Sy, Raven van Dorst en Kiza Magendane leiden je graag rond in hun audiotour.

Het gebouw en de collectie

Het gebouw heeft in de loop der eeuwen veel meegemaakt, dus daarom vertelt het graag haar eigen verhaal. Via gekleurde luisterhoorns die overal in het museum te vinden zijn, hoor je onder andere meer over de mooie plek en vroegere functies van het middeleeuws gebouw.

Activiteiten voor jong en oud

Voor de jongste bezoekers is er een speciale kindertour waar zij de Griffioen, die in het wapen van Dordrecht staat, uit zijn fantasiewereld kunnen bevrijden. Ook is er een escape tour ‘De zoektocht van de sleutelgilden’ voor jong en oud, waarbij sleutels gevonden moeten worden door puzzels op te lossen en zo toegang te krijgen tot de IJzeren kast waar de privileges opgeborgen liggen.

Hof 6
3311 XG Dordrecht
078 – 770 5250