Locaties

Dordrechts Kamerorkest

Al ruim een halve eeuw verzorgt het Dordrechts Kamerorkest (vroeger Dordts Kamerorkest) de orkestrale begeleiding van koren en oratoriumverenigingen.  Met recht kan gezegd  worden dat het Dordrechts Kamerorkest een specialist is in koorbegeleiding.

De plaats van oorsprong is Dordrecht, maar het Dordrechts Kamerorkest is actief in een groot gebied rond Dordrecht. Het DKO geeft concerten in geheel Nederland: van Hulst tot Heemstede en van Huizen tot Eindhoven. Het verzorgt incidenteel ook concerten in het buitenland en verleent medewerking aan radio- en tv-opnames.

Het Dordrechts Kamerorkest is in de eerste plaats een begeleidingsorkest, maar verzorgt ook zelfstandig concerten. Tevens bestaat de mogelijkheid om naast werken voor koor en orkest  orkestrale werken ten gehore te brengen. De samenstelling van het orkest bepalen we in goed overleg met koor en dirigent. Kenmerkend is de professionele, persoonlijke en enthousiaste aanpak.

Kern van het muziekrepertoire is de barokmuziek. Met grote liefde en passie  worden de composities van Johann Sebastian Bach ten gehore gebracht. Het DKO speelt weliswaar met moderne instrumenten (stemming 440 Hz), maar sinds 2016 heeft het orkest zich het spelen met barokstrijkstokken eigen gemaakt. Daardoor komt de barokmuziek nog beter tot zijn recht.

Daarnaast worden ook werken uit de klassieke periode, de romantiek en werken van meer hedendaagse componisten als Jurriaan Andriessen en John Rutter ten gehore gebracht. Het orkest bestaat uit een vaste kern enthousiaste musici die wekelijks repeteren in de oudste stad van Holland.

Sinds 2012 is Evelyn Tjon-En-Fa vaste concertmeester bij het Dordrechts Kamerorkest. Orkestervaring deed Evelyn al vanaf haar 14e jaar op bij o.a. het Euregio Jeugdorkest (EJO), een orkest voor jongeren uit Vlaanderen en Zuid-Nederland. Tussen 1997 en 2001 was Evelyn concertmeester van het EJO.

In 2001 studeerde Evelyn cum laude af als uitvoerend musicus aan het conservatorium in Tilburg (Fontys Hogescholen). Evelyn is, naast haar huidige functie bij het Dordrechts Kamerorkest, al sinds 2000 vaste concertmeester bij Stichting Bachcantates Tilburg en is sinds 2008 concertmeester van het Haags Barok Gezelschap. Daarnaast speelt Evelyn in andere (project)orkesten zoals Oberon muziektheatergezelschap en FBach koor en orkest. Evelyn heeft sinds 1997 regelmatig opgetreden als solist met orkesten waarvan zij deel uitmaakt en heeft een ruime ervaring in kamermuziek.

Evelyn heeft parallel aan haar conservatoriumstudie Nederlands recht gestudeerd. Zij is sinds 2001 advocaat en is partner bij internationaal advocatenkantoor Bird&Bird LLP.

Ook leuk voor jou?

Amateurkunst

Studio 76

Rijksstraatweg 62, Dordrecht
Amateurkunst
Educatie

Werelddansvereniging Machar Dordrecht

Van Schendelstraat 27, Dordrecht
Amateurkunst

Orchest Vereeniging Dordrecht

Spirea 7, Dordrecht
Amateurkunst

Joy 2 Dance

Voorstraat 186, Dordrecht
Educatie

Dubbelsteyn Muziekonderwijscentrum

Dubbelsteynlaan West 70, Dordrecht
Educatie

Vocal Harmony Academie

Noordendijk 173A, Dordrecht