Een gezellige avond uit

Om een ‘filmpje te pakken’ kun je terecht bij het moderne Kinepolis op het Energieterrein en bij het intieme The Movies. Voor theater, cabaret en muziek kun je terecht in Schouwburg Kunstmin aan de Sint Jorisweg of op hun locatie in het Energiehuis. Het uitgebreide seizoensprogramma biedt voor ieder wat wils. 

Schouwburg Kunstmin

Kunstmin biedt programma’s in een divers aantal genres. Artiesten zeggen ons vaak dat ze Schouwburg Kunstmin een van de mooiste theaters van Nederland vinden.

Meer informatie

The Movies

The Movies programmeert een gevarieerde mix van titels: goede Hollywoodfilms, toegankelijke ‘sterrenfilms’, arthouse-hits, NL-producties, echte filmkunst en speciale festivalprogramma’s. Wekelijks wordt een aantal van de nieuwste filmreleases vertoond.

Meer informatie

Er zijn ook meerdere kleinere theaters met een verrassende programmering;

Muziektheater Hollands Diep produceert eigentijds muziektheater. Elke productie omvat nieuw geschreven werk of werpt nieuw licht op bestaand werk. De voorstellingen worden op locatie gegeven.

Beweging, emoties en gevoel via materialen over brengen op het publiek is voor Damiet de essentie van het poppenspel.  Het theatertje heeft 40 zitplaatsen en is tegelijkertijd studio om nieuwe voorstellingen uit te proberen.

Het Dordtse theater Het Weeshuis maakt een locatievoorstelling met en over de wijk waar zij zich gevestigd heeft: “De Bleijenhoek”.

Inter Amicos is het oudste Dordtse amateurtoneelgezelschap, opgericht in 1896. Er is een eigen theater, net buiten het centrum, waar de repetities plaatsvinden en wordt opgetreden.

Kindertheater Marjolijn is een warm, persoonlijk theatertje , op  maat van de kinderen, gerund door een klein, enthousiast team van toegewijde vrijwilligers.