Musea en ateliers

Voor een museumbezoek ben je in Dordrecht aan het juiste adres. Er zijn diverse musea in de stad te vinden. Van moderne kunst tot prachtige werken uit 18e-eeuw. Maar ook musea die je verrassen zoals het Hof van Nederland of ga terug naar je jeugd in het Onderwijsmuseum.

In de historische binnenstad vind je verder vele galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels en antiquariaten. Jaarlijks zijn er ook vele kunst- en cultuur gerelateerde evenementen in Dordrecht. Zoals de kunst- en antiekmarkten en de gezellige Dordtse Boekenmarkt.

Ontdek het aanbod van cultuur- en antiquairs met onze speciale wandeling. Download en bekijk de wandeling.

Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum is opgericht in 1842 en één van de oudste musea van Nederland. Het museum heeft een prachtige vaste collectie die zes eeuwen Nederlandse schilderkunst omvat. Ontdek hoogtepunten uit de 16de tot 18de eeuw bij een bezoek aan dit prachtige museum.

Meer informatie

Nationaal Onderwijsmuseum

Het Nationaal Onderwijsmuseum beschikt met meer dan 390.000 voorwerpen over de grootste onderwijscollectie ter wereld.

In een levendige en veelzijdige tentoonstelling laat het museum de vele aspecten van het onderwijs zien en de invloed hiervan op jeugdcultuur.

Meer informatie

Hof van Nederland

In Hof van Nederland beleef je hoe we in Nederland omgaan met onze vrijheden. Aan de hand van historische gebeurtenissen kom je meer te weten over onze vrijheden en word je uitgedaagd om naar het heden te kijken en beter inzicht te krijgen in wat vrijheid voor jou betekent.

Meer informatie

Ateliers in Dordrecht

In Dordrecht vind je diverse galerieën en expositieruimtes. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij oudste Teekengenootschap van Nederland: Pictura. Of laat je verrassen door de Kunstkerk, onlangs geopend en alleen de gevel is al een bezoek waard!

Iedere eerste zondag van de maand zijn de meeste kunst-, antiek en curiosawinkeltjes in de middaguren geopend tijdens Kunstrondje Dordt. Wilt u op een andere dag komen? Geen probleem, want de meeste van deze winkeltjes zijn ook op andere dagen geopend. Bij de VVV kun je een gratis overzicht ophalen met openingstijden.

Bekijk alle Galeries

Historische Musea

Hoe welgestelde Dordtenaren anno 1900 woonden ontdek je onder andere in museum Huis van Gijn waar de tijd al ruim een eeuw stilstaat. Wie door dit voormalige woonhuis van zakenman, jurist en verzamelaar Simon van Gijn (1836-1922) dwaalt, waant zich honderd jaar terug in de tijd. De bewoners lijken er elk moment thuis te kunnen komen, net als in het Dordts Patriciërshuis aan de Wolwevershaven waar je ook een kijkje krijgt in het leven van rijke Dordtenaren van vroeger.

Museum 1940-1945 brengt het verzets- en oorlogsverleden van Dordrecht en de Drechtsstreek in beeld.