Bach in Dordrecht: een mix van nieuw en klassiek

Bij Bachfestival Dordrecht kun je genieten van bijzondere concerten met de muziek van Bach als stralend middelpunt. Het programma staat bol van topmusici uit binnen- en buitenland, avontuurlijke cross-overs en nieuwe composities gebaseerd op het werk van Bach. We brengen een ode aan 300 jaar Johannes-Passion en zetten met onze artist in residence Tall Tales Company de kunstvorm circus centraal.

Optreden Bachfestival in Dordrecht

9 dagen muziek van Bach in Dordrecht

In het eerste weekend geniet je o.a. van het Openingsconcert In Your Hands en een unieke kamerversie van Bach van B’Rock Orchestra & Vocal Consort. Vier acrobaten van Tall Tales Company vertalen gelijktijdig de Johannes-Passion in een emotionele visuele taal van beweging.

Benieuwd hoe Bach klinkt als je zijn muziek combineert met een totaal ander genre? Bij Bach Out Of Bounds gaat Progressive Death Metal band Alkaloid de uitdaging aan. Samen met een aantal klassieke topmusici gaan zij het werk van Bach en eigen stukken op niet eerder gedane wijze met elkaar verbinden.

Het uitgebreide programma omvat lunchconcerten, een biesboswandeling, de Johannes-Passion van Arvo Pärt en nog veel meer, op de meest prachtige locaties in Dordrecht. De Witt en de Kunstkerk vormen gedurende het festival het festivalhart, waar je meer informatie kunt vinden, geniet van optredens, een heerlijk Bachhap eet en een op Bach geïnspireerde film kijkt.

Klassiek concert Bachfestival Dordrecht